Zoeken naar meubels, nieuws etc

Veelgestelde vragen over het inhuren van (chef-)koks
Hoe ziet de samenwerking eruit met Chefs4Chefs en de freelance chefs?

U bent klant bij Chefs4Chefs en de opdrachtgever; Chefs4Chefs is de leverancier en de opdrachtnemer. U maakt met ons afspraken over de inzet van freelance chefs. 
Wanneer u een chef wilt inhuren, zetten wij uw opdracht uit en wij selecteren de beste kandidaat voor uw vraagstuk. De chef die u inhuurt is opdrachtnemer van Chefs4Chefs. Heeft u vragen over de (chef-)kok of ervaart u problemen? U kunt rechtstreeks met ons, Cees en Michel (eigenaren van Chefs4Chefs), contact opnemen en wij helpen u graag en snel verder. 

Sinds de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties, 2016) werken wij met de (chef-)koks op basis van de ‘Raamovereenkomst Freelance Chef’. Deze kwam als modelovereenkomst in de plaats van de op 1 mei 2016 afgeschafte VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). Chefs4Chefs was de eerste in de branche die een eigen raamovereenkomst heeft ingevoerd en deze is als modelovereenkomst geaccepteerd door de Belastingdienst.  

Wanneer een incidentele opdracht leidt tot een opdracht voor langere duur, bieden wij u de ‘Raamovereenkomst Opdrachtgever’ aan om de aansprakelijkheidsrisico’s tot een minimum te beperken. Wij vinden het belangrijk dat de samenwerking soepel verloopt en alles goed geregeld is en daarom leggen we alle afspraken vooraf vast.

Wat zijn de functies en niveaus van de chefs die ik bij Chefs4Chefs kan inhuren?

Chefs4Chefs heeft een netwerk van meer dan 350 freelance (chef-)koks met verschillende keukenfuncties, -niveaus en -specialisaties. Van een Executive chef-kok, een zelfstandig werkend kok, een patissier, tot aan een sushi chef. Wij kennen van elke chef zijn of haar competenties, waardoor we snel kunnen schakelen om een bezettingsprobleem op te lossen. Klanttevredenheid is doorslaggevend voor het selecteren van de chefs en daarom spelen klantenbeoordelingen een grote rol bij het bepalen van het niveau. Zij worden dagelijks gemonitord om u de juiste oplossing te kunnen bieden. 

Hoe wordt gecontroleerd of de (chef-)koks voldoen aan de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties)? 

De (chef-)koks van Chefs4Chefs hebben een raamovereenkomst getekend waarmee zij direct aan alle voorwaarden voldoen die de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) stelt en deze is als modelovereenkomst geaccepteerd door de Belastingdienst. Wanneer u een chef inhuurt via Chefs4Chefs is dit altijd voor een bepaalde periode en nooit langer dan een aantal maanden. Daarnaast verlangen we van de chef dat hij of zij ook voor andere opdrachtgevers werkt. Minstens 2 keer per jaar controleren wij op de afdrachten van heffingen en btw.

Welke tarieven hanteert Chefs4Chefs? 

Chefs4Chefs hanteert verschillende tarieven, afhankelijk van:

  • De gevraagde functie.
  • Het niveau van de geselecteerde (chef-)kok.
  • De soort opdracht.
  • De duur van de opdracht.

Wilt u een indicatie ontvangen voor uw vraagstuk? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@chefs4chefs.nl

Ligt het tarief voor een spoedklus hoger?

Wanneer u voor het eerst een spoedaanvraag plaatst bij Chefs4Chefs, nemen we direct contact met u op om een tarief vast te stellen. Heeft u al vaker met ons gewerkt? Dan vindt u de voorwaarden en tarieven voor een spoedaanvraag in de raamovereenkomst. 

Op het moment dat een spoedopdracht de deur opent voor een langere samenwerking, hoeft de spoedopdracht niet duurder te zijn dan een reguliere opdracht. 

Geldt er een minimumaantal uur om een chef in te huren?

Ja, u huurt onze freelance chefs in voor minimaal 7 uur. Voor spoedopdrachten kunnen andere afspraken worden gemaakt.

Wat is de betalingstermijn? 

Chefs4Chefs hanteert een betalingstermijn van 14 dagen, tenzij er iets anders is afgesproken in de raamovereenkomst. De betalingsvoorwaarden staan in onze Algemene Leveringsvoorwaarden.

Werkt Chefs4Chefs met een contract of een raamovereenkomst? 

Wanneer u een freelance chef wilt inhuren voor een incidentele opdracht, geldt een schriftelijke opdrachtbevestiging en zijn onze Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. Wanneer het gaat om opdrachten voor een langere periode of herhaalopdrachten, stellen we een op maat gemaakte raamovereenkomst op en ook hierop zijn onze Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing.  

Welke annuleringsvoorwaarden hanteert Chefs4Chefs?

Chefs4Chefs is een betrokken partner en wij vinden direct en persoonlijk contact enorm belangrijk. Annuleringen kunnen altijd voorkomen en wanneer dit tijdig wordt gemeld en niet te vaak gebeurt, gaan wij er coulant mee om. Wanneer u een opdracht wilt annuleren, gaat dit altijd in overleg. Gaat het om opdrachten voor een langere periode of herhaalopdrachten? Dan staan de annuleringsvoorwaarden in de raamovereenkomst. Artikel 4.2 in onze Algemene Leveringsvoorwaarden geeft meer informatie over de formele voorwaarden die van toepassing zijn. 

Ik heb een vraag over mijn factuur. Bij wie moet ik zijn?

Heeft u vragen en/of opmerkingen over uw factuur? Dan kunt u mailen naar administratie@chefs4chefs.nl. Wij doen ons best om dezelfde werkdag te reageren en anders kunt u de volgende dag een reactie verwachten.