Zoeken naar meubels, nieuws etc

Veelgestelde vragen van freelance chefs
Ik wil mij inschrijven bij Chefs4Chefs, wat moet ik doen? 

Inschrijven als freelance chef bij Chefs4Chefs kan via deze pagina. Vul je gegevens in, upload je cv met foto en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek. 

Als er een wederzijdse klik is, bevestigen we dit per mail en vragen we aanvullend om een aantal documenten die we nodig hebben om een raamovereenkomst op te stellen. In deze overeenkomst staat onder andere hoe we met elkaar samenwerken, de voorwaarden, wat de (minimum)tarieven zijn waarvoor je werkt en welke onkosten worden vergoed. Chefs4Chefs hecht veel waarde aan een goede samenwerking en wij verwachten dan ook dat jij je opstelt als een goede ondernemer. 

Hoeveel ervaring moet ik hebben? 

Bij Chefs4Chefs vragen wij geen minimumervaring. Wat we wel vragen is betrokkenheid en passie. We verwachten dat jij altijd je best doet om het maximale uit een opdracht te halen. 

Als ik bij Chefs4Chefs ben ingeschreven, hoe kom ik dan aan opdrachten? 

Je krijgt vrijwel dagelijks een overzicht met alle opdrachten waarvoor jij je kunt aanmelden en in de app vind je ook een overzicht met jouw opdrachten. Voor opdrachten hanteren wij een ‘first come, first served-policy’ en dit houdt in dat wie zich als eerst aanmeldt voor een opdracht, de opdracht krijgt. Is een opdrachtgever specifiek op zoek naar jouw kwaliteiten? Dan bieden wij jou de opdracht rechtstreeks aan. 

Hoe krijg ik alle informatie over mijn opdrachten? 

Wanneer jij je hebt aangemeld voor een bepaalde opdracht en deze door ons is vastgelegd, krijg je een bevestiging per mail. Ook staat de bevestiging in de app. In de bevestiging staat alle informatie die je moet hebben voor deze opdracht, zoals hoe laat je wordt verwacht, bij wie jij je moet melden, wat je mee moet nemen en waar je eventueel kunt parkeren. 

Waar kan ik een werkbriefje vinden? 

Het werkbriefje is vervangen door een app, waardoor jij je diensten digitaal kunt aftekenen. In geval van nood kun je een werkbriefje downloaden.

Draai ik een minimumaantal uren per dienst?

Ja, het minimumaantal is 7 uur per opdracht. Heel soms is dit lager, bijvoorbeeld als het gaat om een spoedopdracht. 

Welke betalingstermijn hanteert Chefs4Chefs?

Chefs4Chefs hanteert een betalingstermijn van 28 dagen na de factuurdatum, tenzij er iets anders is afgesproken in de raamovereenkomst. De betalingsvoorwaarden staan in onze Algemene Leveringsvoorwaarden.

Kan ik zelf mijn uurtarief bepalen? 

Chefs4Chefs betaalt haar chefs marktconform en voor elke opdracht wordt vooraf het uurtarief afgesproken. Door de opdracht te accepteren, aanvaard jij de vergoeding.

Voor de totstandkoming van de overeenkomst, het selectieproces en de handling rekent Chefs4Chefs een dagfee voor opdrachten van minimaal 6 uur. De dagfee wordt in mindering gebracht op jouw vergoeding. 

Krijg ik mijn reiskosten vergoed? 

Ja, je reiskosten worden vergoed, tenzij we vooraf andere afspraken maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat we een maximumaantal kilometers afspreken, maar dit vermelden we altijd in de opdrachtbevestiging. Ook vermelden we hierin of eventuele parkeerkosten worden vergoed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Reis je met het openbaar vervoer? Ook dan krijg je alle reiskosten vergoed, tenzij we iets anders afspreken. 

Welke annuleringsvoorwaarden hanteert Chefs4Chefs? 

Het komt weleens voor dat een opdracht wordt geannuleerd. In geval van een annulering doen wij ons uiterste best om voor jou een vervangende opdracht in te plannen. Annuleringen melden we via de telefoon, e-mail, Whatsapp en in de app. Ons annuleringsbeleid is opgenomen in de Algemene Leveringsvoorwaarden en jouw raamovereenkomst.

Hoe verloopt de facturatie?

Al jouw afgetekende diensten worden elke maandag automatisch in een factuur gezet en deze sturen wij vanuit jouw naam naar onszelf (reversed billing). Jij krijgt hiervan een kopie en 28 dagen na de factuurdatum word je uitbetaald. De Algemene Leveringsvoorwaarden van Chefs4Chefs zijn van toepassing. 

Ik heb een vraag over mijn factuur. Bij wie moet ik zijn? 

Heb je vragen en/of opmerkingen over een factuur? Stuur dan een mail naar administratie@chefs4chefs.nl. Wij doen ons best om dezelfde dag nog te reageren, maar soms wordt het door drukte de volgende dag.